Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.11.19
15001 4
Друкувати
Обране

«Святкове» перенесення у 2020 році: Кабмін рекомендує

З метою створення сприятливих умов для використання святкових та неробочих днів (ст. 73 КЗпП), а також раціонального використання робочого часу КМУ не пізніше ніж за 3 місяці до таких днів може рекомендувати керівникам підприємств, установ і організацій перенести вихідні та робочі дні в порядку і на умовах, установлених законодавством, для працівників, яким установлений п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями (ч. 4 ст. 67 КЗпП).
На підставі цієї норми Кабмін щорічно видає розпорядження, в якому наводить свої рекомендації про перенесення робочих та вихідних днів для раціоналізації робочого часу в період святкових та неробочих днів, наведених у ст. 73 КЗпП.

У розпорядженні від 23.10.2019 р. № 995-р Уряд надав рекомендації щодо перенесення робочого дня із понеділка 6 січня на суботу 11 січня. Зроблено це задля оптимального святкування 7 січня 2020 року — Різдва Христового.

Зверніть увагу! Це розпорядження має рекомендаційний характер і застосовується виключно щодо працівників, які працюють на умовах п’ятиденного робочого тижня з двома вихідними днями в суботу та неділю. При цьому його дія не поширюється на органи Пенсійного фонду, Укрпошту, Держказначейство та банки. Якщо керівник установи погодиться з рекомендаціями КМУ та вирішить перенести робочий день з 06.01.2020 р. на 11.01.2020 р., йому необхідно не пізніше ніж за два місяці видати наказ (розпорядження) про перенесення робочого дня в установі і погодити його із профспілкою (ч. 5 ст. 67 КЗпП).

Пам’ятайте, що тривалість перенесеного робочого дня повинна повністю зберегтися. Тому тривалість робочого дня 11.01.2020 р. (субота) повинна збігатися з тією, яка була передбачена для 06.01.2020 р. (понеділка), і складати 7 годин, оскільки 06.01.2020 р. передує святковому дню — Різдву Христовому 07.01.2020 р.

Також враховуйте: всі дії з виходу на роботу працівників повинні здійснюватися за зміненим у зв’язку з перенесеннями робочих та вихідних днів графіком роботи. Наприклад, згідно з наказом про надання щорічної відпустки останній день такої відпустки припадає на 10.01.2020 р. (п’ятницю). За такої ситуації при п’ятиденці з вихідними днями в суботу та неділю працівник зобов’язаний приступити до роботи 11.01.2020 р. (у суботу), як у день, який є для нього робочим згідно зі зміненим (у зв’язку зі «святковим» перенесенням) графіком роботи.

БЮДЖЕТНА БУХГАЛТЕРІЯ, ЛИСТОПАД, 2019/№ 41

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
4
Юлія
04.11.2019
Це перенесення в принципі нормальне, але ж як це ми не будемо працювати, а казначейство буде працювати. Засмикають же...
Коля
18.11.2019
Наприклад, для школи, то вихідних, перенесених вихідних, св"яткових, канікулярних, карантинних і тому подібних неробочих днів зараз у році більше , ніж робочих днів. І навіть у ті лічені робочі дні часто замість навчання практикуються походи у кіно або театр та різноманітні екскурсії. Тепер у кожному 9-ому , 10-му або навіть 11-ому класі можна знайти багато учнів, які не знають.... таблички множення.
Коля Коля
18.11.2019
Після розвалу Союзу пострадянські промислові підприємства зупинили , потім їх порізали на металобрухт і вигляді вторсировини продали за кордон; а виробничі приміщення, які збереглися, тепер здають в оренду депутатоствореним підприємцям. Тобто, замість покращення якості вітчизняних товарів кравчукокучми взагалі відмовились від їх виробництва. (Наприклад, тепер вся техніка імпортна , закуповується і привозиться з-за кордону. )А оскільки немає виробництва, то не потрібні і працівники. Тому кількість вихідних, неробочих, св"яткових і т.п. днів буде дедалі збільшуватись. Замість 10 св"яткових днів у році тепер їх стало вже 12: з"явилися нові вихідні: 14 жовтня і 25 грудня. Це буде продовжуватись і далі: у країнах, які не мають власного виробництва (це так звані країни третього світу) , багато св"ят і вихідних, постійна гіперінфляція національних грошей і величезний зовнішній борг.
Роман
02.12.2019
Щоб щось переносити, треба розуміти що це таке! А тим більше Різдво!Бо тупо ліземо у Боже, бо так сказали... європейські масони та єзуїти))))Душу ж продаємо, і майбутнє України!http://rodovid.rv.ua/kolyada-ta-rizdvo-sakralna-osnova-pravoslavnogo-kalendarya/
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі