Інформація по темі "" | Публікації по тегу
19.04.19
8254 10
Друкувати
Обране

Звільнення працівника, який знаходився на роботі, але не на робочому місці

Управління Держпраці у Хмельницькій області звертає увагу на випадок, коли працівник без дозволу роботодавця виконує певне завдання впродовж свого робочого часу не на своєму робочому місці, а в іншому місці на території підприємства.

У пункті 4 статті 40 Кодексу законів про працю України йдеться саме про відсутність на роботі, а не про відсутність на робочому місці. Наприклад, за наявності автоматизованої пропускної системи на прохідній підприємства можна автоматично зафіксувати прихід/вихід працівника на/з роботу(и) (його прохід на територію підприємства), і дані цієї системи будуть доказом виходу працівника на роботу. Однак, він може й не дійти до свого робочого місця на території підприємства. У такому випадку це буде порушенням трудової дисципліни з боку працівника, за що на нього можна накласти дисциплінарне стягнення відповідно до статті 147 КЗпП. Однак, звільнити за прогул не можна.

Разом з цим зазначене порушення трудової дисципліни не вважатиметься саме «прогулом без поважних причин», за яке працівника можна звільнити за пунктом 4 статті 40 КЗпП. Натомість його можна буде звільнити у встановленому порядку за пунктом 3 статті 40 КЗпП, якщо на такого працівника раніше вже накладалися певні дисциплінарні стягнення.

km.dsp.gov.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
10
Маша
19.04.2019
А якщо я пішла в казну і мене немає на робочому місці це є приводом до звільнення?
Сергій Маша
19.04.2019
Відповідно закону про державну службу відсутність на роботі більше 3 годин підряд є прогулом. А так ви виконуєте свою роботу.
Ikar Маша
19.04.2019
то Ви були у відрядженні =)
Петро мальдівський Маша
19.04.2019
Відсутність на робочому місці до 3-х годин не вважається прогулом.
Josh:UA Петро мальдівський
19.04.2019
має бути підряд 3 години чи протягом дня?
Олег Маша
19.04.2019
Переходьте на СДО і будете менше ходити в Казначейство.
ната Олег
19.04.2019
А якщо електронні реєстри теба надавати в казну в програмі це не "предусмотрено" що робити?
Енгрібьорд
19.04.2019
Елементарно Ватсон. 1. Пишете доповідну на ім"я начальника, що Вам треба сходити в казну. 2. Реєструєте "входящій" у канцелярії. 3.Начальник наказом по установі та за погодження з профсоюзним органом створює комісію із представників усіх структурних підрозділів установи, яка буде слідкувати, що Ви пішли саме в казну, а не кудись "наліво". 4. Чекаєте поки всі члени комісії будуть на роботі, а не по відпустках, лікарняних тощо 5 .Разом із комісією ідете в казну, попутно роблячи хронометраж робочого часу. 6. здаєте реєстр. 7. Пишете звіт про похід в казну та здаєте його комісії. 8. Комісія складає акт прл похід у казну та затверджує його в начальника установи. 8 . Скануєте наказ начальника, звіт та акт комісії й оприлюднюєте його в Е-даті, Е-звітності, прозоро та на власному вебсайті. 9. Формуєте справу із усіх вищеперечислених документів. 10. Передаєте справу в архів. 11. Profit
Ольга Енгрібьорд
23.04.2019
Ви зробили мій ранок
Josh:UA Енгрібьорд
19.04.2019
потім приїжджає ревізія, складає акт про те, що звіт та акт комісії було на прозоро опубліковано з порушеннями Законодавства. похід в казну визнає не дійсним, як таке. працівника звільнити за прогул. і штраф 11 тис. грн. зверху заплатити в казну.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі