Інформація по темі "" | Публікації по тегу
02.03.20
7827 0
Друкувати
Обране

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2020/№ 9

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Бюджетна бухгалтерія за березень 2019 р. № 9, до вашої уваги зміст номеру

По-новому розраховуватимуть зарплату головам облдержадміністрацій, міністрам та їх заступникам Кабмін постановою від 05.02.2020 р. № 107 (чинна з 22.02.2020 р.) вніс зміни до постанови КМУ «Про умови оплати праці посадових осіб, керівників та керівних працівників окремих державних органів, на яких не поширюється дія Закону України «Про державну службу» від 20.04.2016 р. № 304.

Щодо застосування положень «Українського правопису» у кадровій документації Лист від 06.12.2019 р. № 259/0/193-19 (витяг)

Щодо відповідності вимогам для перебування у статусі неприбуткових організацій Індивідуальна податкова консультація від 24.12.2019 р. № 2142/5/99-00-07-02-02-16/ІПК

Установа отримує різні надходження: як бути з ПДВ Установа — не платник ПДВ отримує різні надходження. Чи необхідно їх обкладати ПДВ? А саме нас цікавить:

  • 1. Чи звільнено від оподаткування ПДВ кошти, які надійшли у вигляді грантів (міжнародна технічна допомога)?
  • 2. Чи оподатковуються ПДВ добровільні пожертвування від фізичних осіб, що надійшли на рахунок установи?
  • 3. Чи оподатковуються ПДВ відсотки, нараховані на залишок коштів на рахунку в установі банку?

Податкова знижка на навчання Оплачуєте навчання в інституті? За себе? За дитину? Вона ще школяр, і ви оплачуєте її заняття в «музикалці», «художці»…? Чи «ви» поки ходите до «дошколки» і теж не задарма? На жаль, більшість наших співгромадян на одне-два таких запитання відповість «ТАК». Але діватися нікуди. Без вчення у сучасному світі ніяк, і за це світло, на жаль, потрібно платити. А чи знаєте ви, що частину цих грошей можна собі повернути? Яким чином? Скориставшись податковою знижкою на навчання. Саме цій темі ми і присвятили сьогоднішню статтю.

Студенти їдуть на олімпіаду: відрядження чи ні? Студенти ЗВО направлені на Всеукраїнську олімпіаду до іншого населеного пункту. Їх супроводжує викладач із профільного предмета. Чи можна оформити таку поїздку як відрядження? Які витрати компенсувати студентам та викладачу? Чи можна виплачувати студентам добові та в якому розмірі?

«Сам себе не похвалиш…» Щорічне оцінювання головного бухгалтера У головного бухгалтера так багато справ і так мало часу. Однією із важливих справ є щорічне оцінювання. По суті, для самого головбуха найскладніше — це заповнити Анкету, де слід «похвалити» себе самого. Справа неважка, однак про неї слід пам’ятати і зробити у встановлений строк. Наша стаття стане вам нагадуванням та шпаргалкою у цьому питанні.

Чи індексувати зарплату у березні 2020 року? Для більшості працівників бюджетної сфери з 01.01.2020 р. були підвищені посадові оклади. Яка ж ситуація складається у зв’язку з цим з індексацією зарплати у березні 2020 року? Проаналізуємо найбільш поширені групи/категорії бюджетників.

Карантин у ЗДО: як оплатити працю вихователів У закладі дошкільної освіти тимчасово припинено навчальний процес через підвищений ризик захворюваності на грип. Під час карантину вихователі ходять на роботу. Як оплатити їх працю? Чи потрібно відправляти працівників у відпустки?

Звільнення під час декрету: чи оплачувати лікарняний лист-продовження? Працівниця звільнилася за власним бажанням в періоді декретної відпустки. Але у зв’язку із складними пологами перший лікарняний лист по вагітності та пологах було продовжено ще на 14 днів. Чи оплачується лікарняний лист — продовження, який був наданий після звільнення?

Надбавка за спортивне звання вчителю фізкультури До закладу загальної середньої освіти з 17.02.2020 р. на посаду учителя фізкультури прийнято працівника, який має спортивне звання «Майстер спорту» з легкої атлетики. Це підтверджується відповідним посвідченням. Чи має право зазначений працівник на надбавку за спортивне звання і якщо так, то в якому розмірі та з якої дати?

Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у березні 2020 року (оклади за ЄТС)

Круті повороти долі бухгалтерки-бюджетниц іБухгалтерські семінари кожного разу збирають чимало фахівців різного віку з різних установ та з різними поглядами на життя та професію.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі