Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.12.19
6134 0
Друкувати
Обране

Оплата праці /грудень / 2019 / № 23

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Оплата праці за грудень 2019 р. №23, до вашої уваги зміст номеру

Оплата праці, грудень, 2019/№ 23У декрет із запізненням: нюанси оплати лікарняного Загальна тривалість відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами (у загальному випадку) становить 126 календарних днів. Проте не всі майбутні матусі згодні вчасно перервати свою трудову діяльність. Найактивніші з них трохи затримуються (з власної ініціативи або на прохання керівництва). Про нюанси розрахунку допомоги по вагітності та пологах таким «бджілкам» сьогодні нагадаємо.

Оклади держслужбовців на 2020 рік: сумна картина Ні для кого не секрет, що з 1 січня 2020 року повинні змінитися розміри посадових окладів держслужбовців.

Щодо оплати днів участі у семінарі Лист від 13.09.2019 р. № 1318/0/206-19

Семінар у вихідний день — які гарантії для працівника? Нині участь працівників у семінарах — поширене явище. А як же інакше? У світі, що постійно змінюється, треба обов’язково підвищувати свій професіоналізм, покращувати професійні навички! Непоодинокими бувають випадки, коли семінари проводяться у вихідний день. У зв’язку з цим закономірно виникає запитання: чи оплачується такий день участі працівника в семінарі у вихідний і якщо так, то як? Давайте розбиратися.

Щодо обчислення середньої зарплати, яка зберігається за працівником у разі службового відрядження Лист від 29.10.2019 р. № 1565/0/206-19

Щодо розрахунку суми індексації зарплати Лист від 28.10.2019 р. № 46/0/216-19

Відпрацював у вихідний: як розрахувати «середню» і суму індексації Перед нами два листи Мінсоцполітики. Обидва стосуються роботи у вихідний день:

  • — у листі від 29.10.2019 р. № 1565/0/206-19 (далі — лист № 1565, див. на с. 10) Мінсоцполітики роз’яснює, як такий день враховувати при розрахунку середньої зарплати виходячи з виплат за 2 місяці;
  • — у листі від 28.10.2019 р. № 46/0/216-19 (далі — лист № 46, див. вище) — як відпрацьований вихідний вплине на суму індексації зарплати.

Щодо виплати зарплати без дрібних копійок Лист від 26.11.2019 р. № 8971/4/4.1-дп-19

Зарплата без дрібних копійок — чи будуть «трудові» штрафи? На жаль, протягом двох місяців, які ми прожили без дрібних копійок, жоден з держорганів не став перейматись проблемою виплати зарплати готівкою. Тож офіційних рекомендацій чи чітких порад ми не дочекались.

«Копійчані» питання, або Виплачуємо лікарняні з каси Підприємство проводить виплати працівникам з каси. Зарплатного проєкту немає. А отже, йому доведеться вирішити питання з копійками при виплаті лікарняних.

Щорічна «забавка»: проводимо перерахунок ПДФО Наближається закінчення 2019 року. Тобто час підбивати підсумки. Сьогодні на черзі — ПДФО. Перед бухгалтерами стоїть конкретне завдання — провести перерахунок податку. А точніше, перевірити, чи правильно був розрахований ПДФО за кожен місяць звітного року. І якщо виявляться якісь недоліки (помилки) — виправити їх. Як це зробити, коли та на які важливі моменти звернути увагу, ми розповімо в сьогоднішній статті.

«Стимули» для проведення перерахунку ПДФО У попередній статті ми з вами розглянули порядок проведення перерахунку ПДФО за підсумками року. Як виявилося — це досить трудомістке завдання. Адже бухгалтерові доводиться наново перераховувати ПДФО за кожен місяць і за кожним працівником. Добре, якщо співробітників «раз, два — та й годі!» А якщо їх набагато більше? У такій ситуації цілком логічно виникає запитання: а чи можна не проводити перерахунок ПДФО? Зараз розповімо.

Індексація у прикладах: усі тонкощі визначення «базового» місяця Ні для кого не секрет, що чинним законодавством на роботодавця покладено обов’язок в індексуванні зарплати. І першим кроком у процедурі індексації є визначення «базового» місяця. Установлено доплату, премію працівникові; переведено працівника на іншу посаду; вийшов працівник з відпустки для догляду за дитиною — про визначення «базового» місяця в цих та інших ситуаціях ми й поговоримо сьогодні.

«Базовий» місяць у бюджетних установах (організаціях) З попередньої статті ви дізналися, як правильно визначити «базовий» місяць. Але при індексації зарплати працівників бюджетних організацій, установ, закладів слід ураховувати певні нюанси. Які? Про це ви дізнаєтеся нижче.

Сума індексації: як визначити Визначити «базовий» місяць для цілей індексації зарплати — це справа важлива. Але це ще не все. Треба ще правильно визначити суму індексації. А якщо ваш працівник відпрацював не весь місяць? А якщо працівник прийнятий на неповну зайнятість? А якщо?.. Що ж, відповідаємо на всі запитання!

Кому з бюджетників індексуємо грудневу зарплату У 2019 році підвищувалися оклади в працівників бюджетної сфери, але в різний час. Із сьогоднішньої статті дізнаєтеся, кому з працівників бюджетної сфери в грудні 2019 року потрібно індексувати зарплату.

Індексуємо зарплату за грудень 2019 року На грудневі коефіцієнти індексації міг вплинути індекс споживчих цін за жовтень 2019 року. Водночас він склав 100,7 %, і приріст ІСЦ наростаючим підсумком не перевищив межу для індексації (103 %). Проте суми поточної індексації зарплати за грудень 2019 року відрізняються від попередніх місяців. Подробиці ви дізнаєтеся зі статті.

Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в грудні 2019 року (оклади за ЄТС)

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі