Інформація по темі "" | Публікації по тегу
18.08.14
1735 0
Друкувати
Обране

Громадським організаціям інвалідів надали право на пільги з ПДВ

14.08.2014 р., Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо забезпечення реалізації прав підприємств, установ та організацій громадських організацій інвалідів на пільгове оподаткування)».

Метою закону є законодавче врегулювання питання забезпечення реалізації прав підприємств, установ та організацій громадських організацій інвалідів на пільгове оподаткування та посилення соціального захисту працюючих інвалідів та створення для них нових робочих місць.

Відповідний законопроект зареєстровано за № 3623.

Нагадаємо, що Законопроектом № 3623 пропонувалося надати підприємствам та організаціям громадських організацій інвалідів, які засновані громадськими організаціями інвалідів і є їх власністю, де кількість інвалідів, які мають там основне місце роботи, становить протягом попереднього звітного періоду не менше 50% середньооблікової кількості штатних працівників, і за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить протягом звітного періоду не менше 25% суми загальних витрат на оплату праці, що відносяться до складу витрат виробництва право на оподаткування ПДВ за нульовою ставкою без застосування будь – якого терміну реалізації такого права. В зв’язку з чим, пропонується пп. 195.1.2 ПКУ доповнити новими абзацами.

Крім того, пропонується доповнити п. 189.4 ПКУ новим абзацом, яким уточнити базу оподаткування для сплати ПДВ для підприємств, котрі співпрацюють з підприємствами громадських організацій інвалідів.

За матеріалами Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України  

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі