Інформація по темі "" | Публікації по тегу
09.09.14
2212 0
Друкувати
Обране

Середній заробіток мобілізованих працівників оподатковується військовим збором

Сума середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період оподатковується військовим збором на загальних підставах.

Таку думку висловили спеціалісти ДФСУ в Базі знань. При чому пояснюють такий  висновок вони тим, що збереження та нарахування середнього заробітку працівників на час виконання державних або громадських обов’язків є гарантійною виплатою, яка входить до складу додаткової заробітної плати.

А я відомо об’єктом оподаткування військовим збором є, зокрема, доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

В свою чергу зазначимо, що згідно з п.п. «и» п.п. 165.1.1 НКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються, зокрема,компенсаційні виплати з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Судячи з думки спеціалістів ДФСУ, вони зовсім не звертають уваги на вказану норму НКУ і продовжують «гнути» свою фіскальну лінію. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі