Інформація по темі "" | Публікації по тегу
02.04.15
1792 0
Друкувати
Обране

Суми декретних невчасно надійшли на спецрахунок Казначейства: коли сплачувати ЄСВ?

Фіскали в ЗІР відповіли на питання: який порядок обчислення та сплати ЄСВ роботодавцями із сум допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, якщо кошти від фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування надходять на спеціальний розрахунковий рахунок, відкритий в Держказначействі?

Контролери роз’яснили, що ЄСВ нараховується роботодавцем на суму допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами за відповідний базовий звітний період (місяць) та сплачується не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом, незалежно від того, на який розрахунковий рахунок надходять кошти від фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Застосування максимальної величини при нарахуванні ЄСВ на суми допомоги по тимчасовій непрацездатності (в тому числі, у зв'язку з вагітністю та пологами), період якої більше одного місяця, здійснюється окремо за кожний місяць.

Нагадаємо, що для підприємств, установ, організацій, які виплачують допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами, ЄСВ встановлюється у розмірі 33,2 % бази нарахування. Базою нарахування ЄСВ для зазначених платників є сума допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.

Для платників, які отримують допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами, ЄСВ встановлюється у розмірі 2 % суми допомоги. Нарахування ЄСВ здійснюється в межах максимальної величини бази нарахування ЄСВ (17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі