Інформація по темі "" | Публікації по тегу
18.03.16
5876 0
Друкувати
Обране

Як нарахувати ЄСВ, якщо зарплата і відпускні нараховані за поточний і майбутній періоди

У ДФСУ запитали, яким чином визначається база для нарахування ЄСВ найманому працівникові, якому нараховано заробітну плату і відпускні за поточний та майбутні періоди.

Якщо працівникові розраховуються відпускні за поточний і майбутній періоди, то нарахування ЄСВ здійснюється за кожен період окремо. При цьому єдиний внесок сплачується з усієї суми нарахованих відпускних в місяці, в якому були здійснені нарахування.

Так, для працівника, який відпрацював частину місяця, а іншу частину перебував у відпустці, в якому загальна сума нарахованого доходу за поточний місяць (сума нарахованої заробітної плати за відпрацьований час і частину відпускних, нарахованих за час перебування працівника у відпустці в поточному місяці) НЕ перевищує розміру мінімальної заробітної плати, сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати та ставки ЕВ.

Одночасно ЄСВ на суму другій частині відпускних нараховується на фактично нараховану суму, оскільки ці доходи включаються до бази нарахування ЄСВ майбутнього періоду.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×