Інформація по темі "" | Публікації по тегу
13.08.14
1610 0
Друкувати
Обране

Які податки та збори справляються в Криму: прийнято закон

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про податковий та митний контроль у вільній економічній зоні Криму та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України».

Головною метою закону є:

— надання терміном на 10 років соціально-економічних стимулів для зростання інвестиційної активності, розвитку туристичної інфраструктури та збільшення трудової зайнятості громадян в межах вільної економічної зони Криму (ВЕЗ);

— підняття ролі територіальних громад Криму та міста Севастополя при вирішенні повсякденних питань їхнього життя;

— упередження скорочення трудової зайнятості громадян України та падіння їхніх доходів внаслідок запровадження в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь репресивних економічних систем інших країн протягом строку їхньої тимчасової окупації.

Відповідний законопроект зареєстровано за № 4032а.

Так, в Законопроекті № 4032а встановлено, що на території ВЕЗ Криму не справляються загальнодержавні податки і збори, визначені у Розділах ІІ – ІІІ, V - ХІІ, ХV – XVIII Податкового кодексу України. Таким чином в Криму не будуть справлятися податок на прибуток, ПДВ, акцизний податок, транспортний збір, екологічний податок, рентна плата, плата за користування надрами, місцеві податки та збори, радіочастотний збір, збори за спецвикористання води та лісових ресурсів.

В свою чергу ПДФО та плата за землю, будуть справлятися на території ВЕЗ Криму з урахуванням норм цього Закону.

Також встановлено, що на території ВЕЗ Криму можуть застосовуватися спеціальні податкові режими, визначені у ст. 11 р. І та в р. ХІV ПКУ та норми Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Взаємовідносини між особами, які мають податкову адресу на території ВЕЗ Криму, та особами, які мають податкову адресу на іншій території України, підпадають під норми законодавства України про трансфертне ціноутворення.

За матеріалами Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі