Інформація по темі "" | Публікації по тегу
10.08.20
48848 13
Друкувати
Обране

Коригування середнього заробітку для відпускних скасують — Мінекономіки

Розроблені зміни до Порядку обчислення середньої зарплати

Мінекономіки продовжує переписувати трудове законодавство, зокрема, підзаконні нормативні акти. Цього разу справа дійшла до добре відомого бухгалтеру Порядку обчислення середньої зарплати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.1995 р. № 100. Міністерство уже розробило проект змін до нього.

Почнемо з найцікавішого - наміру спростити порядок обчислення середньої зарплати при підвищенні посадових окладів (тарифних ставок). А зроблять це просто - вилучать п. 10 Порядку № 100, який передбачав коригування середнього заробітку у разі підвищення посадових окладів. Для роботодавця це звісно полегшення із зайвими обтяжливими обрахунками та штрафами, але натомість для працівників - зменшення суми відпускних та компенсацій за невикористану відпустку.

Йдемо далі по майбутнім змінам до Порядку № 100, серед яких пропонують:

1. Врахувати всі види відпусток, які передбачені законодавством, при обчисленні середньої зарплати.

2. Спростити обчислення середньої заплати, шляхом зміни порядку врахування премій, які виплачуються за квартал і більш тривалий проміжок часу.

При обчисленні середньої зарплати в усіх випадках її збереження враховувати всі суми нарахованої зарплати згідно із законодавством та умовами трудового договору, окрім визначених у п. 4 Порядку № 100.

Премії та інші виплати, які виплачують за два місяці або більш тривалий період, при обчисленні середньої зарплати включати шляхом додавання до заробітку кожного місяця розрахункового періоду частини, що відповідає кількості місяців того періоду, за який вона нарахована та пропорційно часу, відпрацьованому у розрахунковому періоді.

3. Доповнити перелік виплат, які не враховують при обчисленні середньої зарплати у всіх випадках її збереження.

4. Прибрати необхідність вилучати із розрахункового періоду час, коли змінилися структура зарплати з одночасним підвищенням посадових окладів (актуально для бюджетників).

5. Якщо працівника прийнято (оформлено) на роботу не з першого числа місяця, проте дата прийняття на роботу є першим робочим днем місяця, то цей місяць враховувати до розрахункового періоду.

buh.ligazakon.net

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
13
Аліна
10.08.2020
Чому ніхто не коментує? Всі в шоці?)transparent_pxl.png
Аліса Аліна
11.08.2020
ідіоти малолітні, тупі бездарі
oksana Аліна
10.08.2020
Так, без коментарів. "Покращення" щодня.
belka
10.08.2020
Цензурных слов нет!!!!!!
Бух
10.08.2020
Так всі за це голосували в 2019 маєм що хтіло 73 %.
Енгібьорд Бух
11.08.2020
Народ вже убурюють не самі зміни, а їх "внезапность". Занадто їх багато.
Енгібьорд Енгібьорд
11.08.2020
От чому тут не можна редагувати пости. "убурюють" - перл сучасної літературної мови. Хоча, якщо можна "етер"замість "ефір" то може й "убурюють" можна?
ЛЮДМИЛА Енгібьорд
11.08.2020
Запам'яталось колись прочитане іронічно-саркастичне " А про проєкт нашого геніяльного б'юджету ви почуєте з етеру у метрі". Сподобалось надзвичайно і я тепер це частенько цитую при нагоді. Так що УБУРЮЮТЬ- це не те що в тему, це просто таки - в точку ! Не тільки убурюють, а на той світ загонять оці всі їхні новшества
Тетяна
11.08.2020
"Цього разу справа дійшла до добре відомого бухгалтеру Порядку обчислення середньої зарплати" А КОЛИ ДІЙДЕ СПРАВА ДО ТАРИФНОЇ СІТКИ? А КОЛИ ДІЙДЕ СПРАВА ДО АДЕКВАТНОЇ ОЦІНКИ НАВАНТАЖЕННЯ БУХГАЛТЕРА- БЮДЖЕТНИКА ТА ПРИВЕДЕННЯ У ВІДПОВІДНІСТЬ ДО ЦЬОГО ОПЛАТИ ЦЬОГО САМАГО БУХГАЛТЕРА - БЮДЖЕТНИКА?
Аліса Тетяна
11.08.2020
За невиконання дибільних наказів-розмтріл.Театр абсурду. Психлікарні не розпустили - їх переміщено до міністерств та відомств... Лячно, соромно...І гидко
Наталія
12.08.2020
Так хочеться порадити "молодим та недалеким" прочитати ( якщо вони здатні на це) слова класика СХАМЕНІТЬСЯ, БЕДЬТЕ ЛЮДИ, БО ЛИХО ВАМ БУДЕ!!! терпіння не безкінечне!
АННА
13.08.2020
Да, все в нашей стране для людей.
бухгалтер
02.09.2020
Відпрацювала місяць і отримала чистими на руки 4511,00 грн. Це заробітна плата головного бухгалтера школи. От якби таку заробітну плату та нашим новаторам. Коли 1 розряд буде мати мінімальну з/п.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі