Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.02.21
46180 0
Друкувати
Обране

Щодо оплати праці педагогічних працівників за години роботи з учнем, який навчається за сімейною (домашньою) формою навчання

У розділі III Положення про індивідуальну форму здобуття загальної середньої освіти (далі - Положення), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 12.01.2016 р. N 8 (у редакції наказу Міністерства освіти і науки України від 10.07.2019 р. N 955), визначено умови здобуття освіти за сімейною (домашньою) формою навчання.

Така форма здобуття освіти можлива для осіб віком до 18 років, батьки яких виявили бажання організовувати освітній процес самостійно з урахуванням здібностей, інтересів, потреб, мотивації, можливостей і досвіду своїх дітей, для забезпечення їх індивідуального темпу здобуття освіти. Для цього батьки обирають заклад освіти, до якого зараховується учень на здобуття освіти за сімейною (домашньою) формою.

Здобувачі освіти за сімейною (домашньою) формою (крім тих, які навчаються за Державним стандартом початкової освіти) проходять оцінювання навчальних досягнень не рідше ніж 4 рази на рік, у тому числі підсумкове (семестрове/піврічне та річне), а також атестацію.

До здобувачів освіти, які навчаються за Державним стандартом початкової освіти, застосовуються формувальне (не рідше, ніж тричі на рік) та завершальне (підсумкове) оцінювання, а також атестація.

Відповідно до розділу V цього Положення оплата праці педагогічних працівників закладів освіти за проведення занять за індивідуальною формою здобуття освіти здійснюється відповідно до законодавства у сфері освіти.

Для здобувачів освіти за сімейною (домашньою) формою відводиться:

  • на проведення підсумкового, формувального оцінювання - 1 академічна година з кожного навчального предмета, завершального (підсумкового) оцінювання - 1 - 2 академічні години;
  • на перевірку письмових робіт - 20 хвилин на кожну роботу з державної мови або мов національних меншин, 30 хвилин на кожну роботу з усіх інших навчальних предметів;
  • на проведення консультацій - 15 хвилин на одного здобувача освіти з кожного навчального предмета згідно з графіком, затвердженим керівником закладу освіти (але не більше ніж 3 години на навчальний предмет відповідного класу на рік).

Оскільки учень, який здобуває освіту за сімейною (домашньою) формою, є учнем відповідного класу закладу освіти, до якого його зараховано, то може проходити підсумкове оцінювання, атестацію з усіма учнями свого класу. У цьому випадку додаткова оплата педагогічним працівникам за проведення підсумкового оцінювання з учнем, який здобуває освіту за сімейною (домашньою) формою, не здійснюється.

У разі неможливості проведення підсумкового оцінювання, атестації учня, який здобуває освіту за сімейною (домашньою) формою, разом з учнями класу, оплата праці педагогічним працівникам здійснюється за погодинною оплатою, передбаченою у пункті 73 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. N 102.

 

Джерело:
Лист МОНУ від 03.11.2020 р. N 1/11-7816
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі