Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.12.19
7885 0
Друкувати
Обране

Щодо виплати грошової винагороди педагогічним працівникам

Щодо виплати грошової винагороди працівникам закладу, які не обіймають педагогічну посаду, але ведуть педагогічну діяльність; педагогічним працівникам, які працюють на 0,5 ставки.

Відповідно до статті 57 Закону України "Про освіту" держава забезпечує виплату педагогічним працівникам щорічної грошової винагороди в розмірі до одного посадового окладу (ставки заробітної плати) за сумлінну працю, зразкове виконання покладених на них обов'язків.

Порядок надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форми власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 05.06.2000 р. N 898.

Цей Порядок поширюється на педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та інших навчальних закладів системи загальної середньої освіти, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів та закладів післядипломної освіти чи методичних установ, крім тих, які працюють за сумісництвом.

Відповідно до зазначеного Порядку щорічна грошова винагорода за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків надається відповідно до положення, яке затверджується керівником навчального закладу чи методичної установи за погодженням з профспілковим комітетом і може включати в себе додаткові критерії, крім визначених у пункті 2 цього Порядку, з урахуванням специфіки навчального закладу чи методичної установи.

У положенні можуть бути визначені додаткові критерії оцінки діяльності педагогічного працівника, конкретний розмір винагороди та строки її виплати. У цьому положенні можуть бути визначені умови надання винагороди працівникам, які не обіймають педагогічну посаду, але мають години педагогічної роботи, а також тим педагогічним працівникам, які працюють на неповну ставку.

Лист Міносвіти від 12.03.2019 р. N 1/11-2518

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×