Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.04.17
6270 2
Друкувати
Обране

Як розрахувати оплату декретних у розмірі не меншому за мінзарплату

Допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі в розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу), обчисленої в порядку, установленому КМУ, і не залежить від страхового стажу.

 Сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць (ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 р. № 1105-XIV):

  • не повинна перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, з якої сплачувалися страхові внески до Фонду,
  • не може бути меншою, ніж розмір мінімальної заробітної плати, установленої на час настання страхового випадку.

Виконавча дирекція ФСС з ТВП у листі від 21.03.2017 р. № 2.4-38-479 зазначила, що суму допомоги по вагітності та пологах слід розраховувати таким чином:

1. Розраховувати середньоденну заробітну плату, виходячи з фактичних виплат.

2. Порівнювати фактичну середньоденну заробітну плату із середньоденною заробітною платою, обчисленою з розміру мінімальної заробітної плати, установленого в місяці настання страхового випадку (мінімальна заробітна плата / 30,44 — середньомісячна кількість календарних днів).

3. У разі перевищення середньоденної заробітної плати, розрахованої з мінімальної заробітної плати, над фактичною середньоденною заробітною платою подальший розрахунок страхової виплати (допомоги по вагітності та пологах) здійснювати із середньоденної, обчисленої з мінімальної заробітної плати.

www.interbuh.com.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
2
Сергій
05.04.2017
Цікаво що Мінсоц пропонує доплачувати допомогу за повні місяці (наприклад лютий, квітень ...) до розміру мінімалки, коли фактична допомога є меншою (лист від 23.06.16 № 215/18/99-16). Чергова колізія?
Вадим Сергій
05.04.2017
Мінсоц уже неодноразово надає роз"яснення які суперечать чинному законодавству, здоровому глузду і попереднім роз"ясненням того ж Мінсоцу.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі