Інформація по темі "" | Публікації по тегу
15.03.23
9130 12
Друкувати
Обране

Перелік питань для оцінки головбухів змінять: проект наказу Мінфіну

На сайті Мінфіну з’явився проект наказу «Про внесення змін до Порядку проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень». В чому суть запропонованих змін? Розбираємось.

Зараз діючим Порядком проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень, затвердженим наказом Мінфіну від 01.12.2011 № 1537, передбачено, що для отримання результатів зовнішнього оцінювання комісія ДКСУ в межах повноважень органів Казначейства визначає та затверджує перелік питань, за якими буде здійснюватися зовнішнє оцінювання.

Мінфін збирається прибрати з Порядку перелік сфер, за якими комісією Казначейства формувались питання для оцінювання. Замість цього пропишуть, що перелік питань комісія Казначейства формує з огляду на повноваження головного бухгалтера та завдання бухгалтерської служби, визначені Типовим положенням про бухгалтерську службу бюджетної установи, затвердженим постановою КМУ від 26.01.2011 № 59.

Такі зміни пояснюють тим, що внаслідок збройної агресії країни-агресора окремі території перебувають в зоні активних воєнних (бойових) дій або в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). В окремих випадках це призвело до пошкодження майна, втрати документів, неналежного подання до бухгалтерської служби інформації про проведені господарські операції, відсутності умов для належного відображення всіх господарських операцій, релокації суб’єктів державного сектору. А це зі свого боку може значно вплинути на об’єктивність оцінки діяльності головного бухгалтера.

Проект наказу «Про внесення змін до Порядку проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень»

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
12
аня
15.03.2023
задовбали ви тих головних бухгалтерів, зарплата на копійку, а спросу на 18 млн.доларів
Марія
15.03.2023
Яким чином казначейство може оцінити роботу головного бухгалтера?
аня Марія
25.04.2023
вони нічого не знають про роботу головного бухгалтера, а оцінюють роботу за те, що її підлеглі не правильно документи через СДО передають, і юристи неправильно договори складають, а головний бухгалтер "дівча для биття"
Олена
15.03.2023
За таке відношення до головних бухгалтерів та низьку заробітну плату взагалі відмінити потрібно це оцінювання. Бюджетні попередження УДКСУ виписують для отримання премії за свою досконалу роботу, а головні бухгалтери в їх попередженнях - це крадії вищої ланки. Дійсно, як це все набридло.
Олена Олена
17.03.2023
У відповідь. Раніше повертали документи , не реєструючи, писали відмови кому усно незрозуміло своя помилка. СДО програма дає можливість повернути документи на доопрацювання. Різні помилки - є технічні. Якщо грубе порушення законодавства - я згодна. І на головному сайті Казначейства потім звітують про те скільки упередили порушень бюджетного законодавства на мільйони, а там була лише технічна помилка.
аня Олена
25.04.2023
за то ж вони наказали буха
Людмила Олена
15.03.2023
Казначейство виписує попередження зовсім не для того, щоб отримати собі премію, а так вимагає законодавство. І можу сказати з впевненістю, що при виявленні порушення і при цьому не складанні попередження казначей постраждає ще більше, ніж бухгалтер. Це все наше досконале законодавство!!! В своїх словах впевнена, оскільки і бухгалтер, і казначей в одній особі.... А за оцінювання бухгалтерів скажу категоричне проти такого оцінювання!!! Не може казначейство дати об'єктивну оцінку роботи бухгалтера!!! Я проти оцінювання!!!
аня Людмила
25.04.2023
2000% вірно
Ірина
16.03.2023
Їм там у Мінфіні немає чим займатись. Такі суттєві зміни.. роботяги, сидять там в десятках тисяч зп отримують, а у звичайних бухгалтерів зп копійки, зате постійно віддуваємось за все
Наталья
21.03.2023
Жизненноважные решения. 450 дармоедов. не знают, чем заняться
Ірина
21.03.2023
Це оцінювання - профанація. Безглуздий папірець, не більше. Тільки час забирає у казначеїв.
аня Ірина
25.04.2023
і у бухгалтерів також час забирає, а навіщо воно?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі