Інформація по темі "" | Публікації по тегу
24.11.23
21040 0
Друкувати
Обране

Форму штатного розпису доповнять новою графою

Мінфін оприлюднив проект наказу, яким передбачено доповнення форми штатного розпису, затвердженої наказом Мінфіну від 28.01.2002 № 57, новою графою 3 «Класифікаційний код посади*».

Її заповнюватимуть ті державні органи, які провели класифікацію посад держслужби.

Нагадаємо, що відповідно до Закону про Держбюджет - 2024, починаючи з 01.01.2024, буде запроваджено нову модель оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад держслужби.

Постановою КМУ «Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році» від 23.10.2023 № 1109  затверджено, зокрема, Каталог типових посад державної служби і критерії віднесення до таких посад, розроблений для використання керівниками держслужби в державних органах, працівниками служб управління персоналом, керівниками структурних підрозділів та іншими держслужбовцями під час проведення класифікації посад державної служби. Каталог визначає перелік сімей і рівнів типових посад держслужби, містить їх опис з метою проведення класифікації посад держслужби.

Класифікаційний код посади визначається шляхом послідовного проставлення через дефіс цифр, якими позначено сім’ю посад, рівень посад, юрисдикцію та тип державного органу.

В одному структурному підрозділі можуть бути посади держслужби, віднесені до різних сімей і рівнів посад.

З метою ідентифікації посади працівника держоргану у штатній чисельності установи класифікаційний код посади має бути відображено у штатному розписі. Тому й виникла потреба у доповненні форми штатного розпису новою графою 3 «Класифікаційний код посади».

Передбачається, що зазначені зміни запрацюють з 01.01.2024, але не раніше дня офіційного опублікування відповідного наказу.

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×