Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.07.22
66544 26
Друкувати
Обране

Чи повернули педагогам 56-денну відпустку?

Як відомо, 1 липня ВРУ прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин» (законопроект від 05.04.2022 № 7251). Він передбачає, зокрема, внесення змін до ч. 1 ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Положення цієї норми змінюють на таке:

«У період дії воєнного стану надання працівнику щорічної основної відпустки за рішенням роботодавця може бути обмежено тривалістю 24 календарні дні за поточний робочий рік.

Якщо тривалість щорічної основної відпустки працівника становить більше 24 календарних днів, надання не використаних у період дії воєнного стану днів такої відпустки переноситься на період після припинення або скасування воєнного стану.

У період дії воєнного стану роботодавець може відмовити працівнику у наданні невикористаних днів щорічної відпустки».

Зараз Закон знаходиться на підписанні у Президента.

Після його підписання тривалість відпусток педагогів, як і раніше, може становити 56 днів. Але останнє слово за роботодавцем! Він може як надати працівнику усі 56 днів відпустки (24 к.д. у період воєнного стану та 32 к.д. після його припинення або скасування), так і прийняти рішення про надання лише 24 к.д. відпустки.

Про інші зміни законопроекту №7251 читайте  тут

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
26
Наталія
04.07.2022
Щось трошки незрозуміло: з вищенаписаного випливає, що у період воєнного стану таки лише 24 к.д.??? Залишок невикористаний - можуть використати після воєнного стану? Тобто нічого не змінюється взагалі цим законом??? Тобто, "надати усі 56 днів" - це означає 24 в воєнний стан, а 32 після припинення воєнного стану? А не всі 56 в період воєнного стану?? transparent_pxl.png
Маруся
05.07.2022
Що це за закон, який підписує президент, але останнє слово за роботодавцем? Тому і в нашій країні безлад, що не працюють закони. Він або виконується,або ні. Це неповага до вчителя - він як не мав ніяких прав, так іне має. Це ще раз підкреслює те, що міністри нічого не знають про освіту. Соромно за країну.
Мазур Ольга Іванівна
05.07.2022
Вважаю, що потрібно вчителям мобілізуватися і працювати на Перемогу.Мені 60 років, не нию, готова навіть завали розбирати, а не торгуватися за відпустку.
Слава воїнам ЗСУ!!!
Все буде Україна, борімося.Одеса.
Світлана Мазур Ольга Іванівна
05.07.2022
Що ви говорите?Ви ж і пенсію отримуєте і зарплату то вам і все одно а ми боремося за своє зароблене.
Світлана
05.07.2022
Яка неповага до вчителів ? За простой отримають близько 6 000 , а технічний персонал 1500 . А потім вчителі отримають компенсацію за 32 дні. А чого навчилися діти за ці три роки? А бухгалтеру , що карантин , що військовий час , роботи набагато більше , а потім приходиш додому і з дитиною починаєш вивчати навчальний матеріал , або потрібно репетитора оплачувати. І коли нараховуєш вчителю заробітну плату , той думаєш , за що такі гроші їм . А потім бухгалтеру говорять , пашіть мовчки . не ту професію вибрали. Вибачте за крик душі , коли працюєш в відділі освіти в невеликому райцентрі , зарплата в бухгалтера дуже мала ( даже бібіліотекар має право на вислугу на відміну від бюджетного бухгалтера) , роботи вибору немає , педагоги виносять мізки , то те розясніть , то те , А за знання дітей коли в них буде відповідальність .
Наталя Світлана
07.07.2022
Яка неповага!!! Що продукуєте у світ, те й отримуєте
Лариса Світлана
06.07.2022
Як вам не встидно.Ви працювали хоч один день вчителем?Це дуже важко.Перший крок настроїти 30 дітей на роботу, привернути увагу, зацікавити, втихомирити, щоб можна було щось навчити.Якщо ти того не вмієш, то буде бардак на уроці і нічого ти не навчиш!І так весь урок маєш все тримати в тонусі, маєш бути мудрим.А ще маєш добре вміти пояснити, щоб було зрозуміло дітям.І так принаймі 4 уроки в день.Ти виходиш і вижатий лимон.А потім зошити, підготовка, сімейні роботи і т.д.Колись все психологами досліджувалось, а зараз тільки талапання...Не даром надано 56 днів, не 45 і не 62.А бухгалтер має 1 дитину, не 30.І вам важко?У вас ще й програми є для нарахування зарплати.
Наталія Наталія Лариса
07.07.2022
Питання стосується саме дистанційного навчання! Я також працюю бухгалтером в освіті і скажу вам, що у нас вчителі нічого в зарплаті не втратили. Як отримували зарплату до карантину в повному обсязі, так і по сей день отримують, хоча по роботі сильно не "напрягаються"... Весь тягар ліг на плечі батьків. Ми працюючі батьки! Мало того, що своїх проблем на роботі хватає, так ще й приїжджаєш додому і сідаєш зі своєю дитиною робити мало того, що домашнє завдання, так ще й класну роботу, бо бачте вчителю щось заважає провести онлайн урок! І так кожен день! А якщо не одна дитина!!!
А вам, вчителям, все не так! Завжди ображені! Вас також ніхто не примушував вибирати саме цю професію! Але вибачте, раз ви ВЧИТЕЛЬ, то хоч трохи відповідайте цій професії і будьте зацікавлені своїми учнями, їхнім життям, звичками, вподобаннями і т.д.
Вибачте, будь ласка, але прочитала всі коментарі і зірвалася. Таке враження, що сайт моніторять одні вчителі... У бухгалтерів навіть тут підтримки немає...
Наталя Наталія Наталія
07.07.2022
І не буде ніколи підтримки таких як ви....хамське відношення до вчителів - найшанованіших і найосвіченіших людей у країні
Наталія Наталія Наталя
07.07.2022
Що означає "таких як Ви"? Зараз ви мені грубіяните! За що? В мене вища освіта, стаж роботи... Може вам пора вже зняти корону з голови?
Світлана Лариса
06.07.2022
НЕ СТИДНО. 20 років нараховую зарплату вчителям , і все не так , і все мало . Двох дітей , молодшу сестру , сама навчала вечорами математики , хімії ( і це коли ще й не знали про дистанційне навчання) .Які програми? Те що собі в екселі сам зробив . Ви даже собі уявити не можете , що в віддалених районах області . в бідних громадах програми ніхто не купує. Ні відпустки , ні лікарняних (даже з ковідом на роботі ). А після документів , які 10 раз переробляють директори навчальних закладів , бухгалтерам самим допомога не потрібна психолога.
Тетяна Світлана
06.07.2022
В чому проблема? Перекваліфікуйтесь і станьте вчителем! Будете мати змогу навчати не лише двох, а тридцять двох і тоді побачите все на власні очі. І не лише побачите, а ще й відчуєте.
Ви відповідаєте лише за свою роботу і то вам важко. Чому вчитель повинен відповідати за всіх, хто не хоче вчитися і ходить до школи, щоб " вбити" час?
І ще: ніхто ніколи не навчить ту дитину, яка не хоче вчитися. Не треба шукати проблему в учителях. Батькам треба працювати зі своїми дітьми і виховувати відповідальність, старанність, мотивацію до навчання, а також повагу до вчителя та інших учасників навчального процесу.
Світлана Світлана
06.07.2022
З приводу роботи бухгалтера: хто несе відповідальність за неправильні нарахування або помилки? Мені декілька разів неправильно нараховували ( не на мою користь) і якби я не ходила і не виясняла, то так би і залишилось. Тому проблеми є в кожній професії і не варто "гнати хвилю" у чийсь бік.
Світлана Світлана
06.07.2022
Вибачте за помилку, потрібна допомога психолога
Антоніна Світлана
06.07.2022
Кожен виконує свою роботу. Вчителі навчають, але діти, в більшості, не навчаються. Чому? Тому що батьки не привчили до самостійності. Дитині краще сказати, що нічого не розуміє, ніж уважно послухати пояснення вчителя і виконати домашнє завдання.
Юлія Світлана
05.07.2022
Зарплата бухгалтерів і справді невисока. Але і зп вчителів низька. Повірте, не вчителі винні у тому, що у бухгалтерів низькі зп. І ще. За простой ніхто 6000 не отримує. Отримують 0. А за що людям жити місяць?
Олена Юлія
07.07.2022
простой оплачується не менше 2/3 окладу, це мінімальна гарантія
Наталія Наталія Світлана
05.07.2022
Світлана, згодна на 100 %. І у всіх бухгалтерів, в моєму оточенні, такі ж думки!
Наталя
05.07.2022
Підтримую. Про бухгалтерів ніколи не згадують
Марічка
05.07.2022
А те ,що бухгалтері щоквартально отримують премії,це що по вашому нічого?
А вчителі готові працювати очно,але чи ви,батьки візьмете відповідальність за своїх дітей,коли будуть повітряні тривоги,я як мама не готова жертвувати своєю дитиною,нехай вчиться дистанційно і буде коло мене
Наталя Марічка
05.07.2022
А те що вчителям платять за стаж, за кабінет, керівництво, циклову комісію, перевірку зошитів, престижність 20% і так далі. А бухгалтеру згідно закону НІЧОГО АБСОЛЮТНО, максимум 50% за складність і напруженість. І в результаті 6500, а на руки 5167.50 . А відповідальності і роботи по горло і ще трохи більше
Вікторія Наталя
06.07.2022
А хто заважав вам стати вчителем? Інститути ведуть набір постійно!
Світлана Вікторія
06.07.2022
А хто вам зарплату буде нараховувати , коли всі на вчителів вивчаться
Віра
06.07.2022
Для чого взагалі ті зміни вносить,коли останнє слово за роботодавцем, якщо вони вже всі грошики розділили між собою, тільки обнадіюєте простих людей,які жили за рахунок тільки роботи.
Лариса
08.07.2022
А президент взагалі думає підписувати закон чи щось нове вигадують? Літо швидко закінчиться і що потім?
Іванна
11.07.2022
Чому ще не підписаний президентом законопроект про відпустку вчителям56 календарних днів? Сьогодні уже 11 липня.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі