Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.12.19
10735 8
Друкувати
Обране

В Україні відпустку за свій рахунок можуть збільшити до 30 днів

В Україні пропонують законодавчо збільшити відпустку за свій рахунок до 30 днів і дозволити працівникам брати її, коли знадобиться.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонує законодавчо збільшити максимально визначений термін перебування у відпустці за свій рахунок з 15 до 30 днів в рік і не скорочувати максимальну кількість днів на лікарняному.

Про це на брифінгу про реформування сфери зайнятості населення заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Зараз максимальний термін відпустки за свій рахунок становить 15 днів, ми пропонуємо 30 днів. Насправді, ми пропонуємо людям йти у відпустку за свій рахунок, коли вони цього хочуть", - сказав він.

Милованов заявив, що скорочення терміну перебування на лікарняному є міфом.

"Ще один міф - скорочення лікарняних і відпустки за свій рахунок. Таке не пропонується. Лікарняні ми плануємо залишити також до чотирьох місяців, як і зараз", - пояснив міністр.

www.unian.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
8
Тетяна
04.12.2019
Чи можна відмовити працівнику, який просить відпустку за свій рахунок у звязку з виробничою необхідністю, якщо в установі інший працівник(по штатному такий самий як і перший) вже в відпустці за свій рахунок?Обидва працівники виконують однакову роботу, для заміни - невистачає асигнувань. Залишити організацію без них двох також неможна.Зрозуміло, що графік відпусток за власний рахунок - дурня і є права робітника. Як бути?(
Катрин Тетяна
04.12.2019
если у вас по 26 статье Закона об отпусках, то есть по согласования сторон, то работодатель может отказать. Если по ст. 25 (есть серьёзные причины на такой отпуск), то даётся обязательно - так в ст. 25 написано
777
04.12.2019
это делается , что бы законно можно было добровольно-принудительно "отправить" работника за свой счёт , чтоб сэкономить фонд заработной платы .
Світлана
04.12.2019
Краще б збільшили основну щорічну відпустку до 30 днів.
лл
04.12.2019
это хорошо
Ирина
05.12.2019
Така норма була в ЗУ "Про відпустки" в 2002 році. Тоді тривалість відпустки без збереження заробітної плати скоротили до 15 к.д. для подолання "прихованої зайнятості". Тепер знову хочуть повернутися до 30 к.д. Роботодавець на законних підставах скоротить стаж працівнику на 1 місяць в рік та зекономить на ЄСВ. А інспектори Держпраці повинні будуть долати незадекларовану працю!!!! Не виважене рішення!!!!
Наталя
05.12.2019
Здається, в Україні взагалі скоро модно буде бути у відпустці за свій рахунок. Всіх скоротят, країну переведуть в електронний режим, молоді-толкові виїдуть, інші поживуть трохи (не довго, бо "свого рахунку" ж немає). Так сумно...
люба
09.06.2021
це не правда за свій рахунок можна брати тільки за згодою працівника роботодавець не може вигнати за свій рахунок. обставини бувають різні
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі