Інформація по темі "" | Публікації по тегу
14.04.15
1685 0
Друкувати
Обране

Працівники зайняті на громадських роботах: що з ЄСВ?

Фіскали торкнулися питання щодо нарахування ЄСВ на зарплату працівників, які працюють на громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Контролери зазначили, що на заробітну плату працівників, які беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, ЄСВ нараховується на загальних підставах, а значить і поширюється дія частин п'ятої та шостої ст. 8 Закону № 2464.

Умовою застосування зазначеної норми є перебування таких працівників у трудових відносинах повний календарний місяць.

Якщо працівник перебував у трудових відносинах з підприємством, установою, організацією неповний календарний місяць, в такому випадку норма про сплату ЄСВ з мінімальної заробітної плати не застосовується.

Якщо працівник виконує роботи тимчасового характеру, перебуває у трудових відносинах повний календарний місяць і заробітна плата такого працівника не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), то у цьому випадку сума ЄСВ буде розраховуватись як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки ЄСВ, встановленої для відповідної категорії платника. При цьому утримання ЄСВ із заробітної плати (доходу) найманого працівника здійснюється із фактично нарахованої заробітної плати (доходу).

Такі роз’яснення надала ДФСУ в листі від 09.04.2015 р. № 12525/7/99-99-17-03-01-17

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі