Інформація по темі "" | Публікації по тегу
13.07.23
6866 1
Друкувати
Обране

Медикам-освітянам «карантинна» доплата вже не виплачується. Замість неї запровадять іншу

Постановою КМУ «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів освіти» від 03.02.2021 № 67 медичним працівникам закладів освіти державної і комунальної форми власності було запроваджено доплату за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я. Розмір — 20 % посадового окладу.

Пунктом 1 цієї постанови передбачено, що таку доплату запроваджено «з 1 січня 2021 року та до відміни карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

У травні 2023 року ВООЗ повідомила про завершення пандемії коронавірусу. На той час в Україні діяв COVID-карантин: його було в чергове продовжено постановою КМУ від 25.04.2023 № 383 до 30 червня 2023 року.

І от все логічно закінчилось: чергового продовження карантину нема. Його скасовано з 24:00 30.06.2023 на всій території України постановою КМУ від 27.06.2023 № 651. Отже, з 1 липня поточного року з COVID-карантином попрощались. А відповідно кануло в Лету і те, що з ним пов’язано.

Тож останній місяць, за який медикам закладів освіти належить «карантинна» доплата, — це червень 2023 року. Далі вже ні.

Але ж і зараз медики працюють у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я. Причина цього – війна в нашій країні.

Тому Мінекономіки за пропозиціями МОН розробило проєкт постанови КМУ «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 67».

Згідно з цим документом з 01.07.2023 запровадять на час дії воєнного стану доплату за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я медичним працівникам закладів освіти державної і комунальної форми власності. Її розмір такий самий, що й «карантинної» доплати - 20 % посадового окладу за ЄТС.

При цьому керівникам закладів освіти накажуть забезпечити виконання цієї постанови виключно в межах фонду оплати праці, затвердженого в кошторисі.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
Наталія
14.07.2023
от просто чудово....яким це чином медики-освітяни ризикують здоров'ям у військовий стан???? тим, що в принципі ходять на роботу та виконують свої обов'язки?? Так на роботі не лише вони!!!! Таку доплату тоді треба встановити абсолютно всім працівникам, і бухгалтерам в першу чергу! Всі працюють зараз в однакових умовах - під обстрілами і під час тривог... чим таким визначним займаються в період військового часу саме медики-освітяни??????? Вони ж не в стаціонарній лікарні працюють....блін! Шо попало твориться!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×