Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.01.21
27942 16
Друкувати
Обране

Нагадуємо з 1 січня працівник самостійно може обирати банк в який йому буде перераховуватись зарплата

Національний банк України оптимізував порядок переказу коштів роботодавцем на виплату заробітної плати працівникам.

Після запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку роботодавець отримав змогу формувати відомість на зарахування заробітної плати працівникам із зазначенням номера рахунку працівника за стандартом IBAN, у тому числі рахунку, який працівник самостійно відкрив у банку за власним вибором.

Така новація дозволить уникнути конфліктних ситуацій між роботодавцем та працівником щодо права працівника самостійно обирати банк для отримання заробітної плати. Вона запрацює з 01 січня 2021 року, щоб банки та роботодавці мали час доопрацювати свої автоматизовані системи і програмно-технічні комплекси.

"Працівник, а не роботодавець, має самостійно обирати банк, що обслуговуватиме його рахунок. Таке право передбачене законодавством про оплату праці і ми хочемо, щоб воно дійсно реалізовувалося на практиці. Адже це стимулюватиме банки до конкуренції, сприятиме підвищенню рівня обслуговування клієнтів та розширення спектру банківських послуг", – прокоментував заступник Голови Національного банку Сергій Холод.

Пункт 1.21  Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті тепер виглядає так:

Платник, якщо це передбачено договором між банком і платником, має право перерахувати кошти на рахунок банку для подальшого їх переказу цим банком на рахунки отримувачів, які відкриті в цьому банку або в інших банках. Банк ініціює переказ цих коштів на підставі меморіального ордера.

Платник у разі перерахування коштів для виплати заробітної плати більше ніж одному працівникові разом із платіжним дорученням подає відомість, яка має містити такі обов’язкові реквізити:

  • номер рахунку отримувача;
  • код отримувача;
  • сума платежу;
  • підписи платника;
  • призначення платежу

Відповідні зміни містить постанова Правління Національного банку України від 24 квітня 2020 року № 56 "Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті".

Джерело:
buhgalter.com.ua
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
16
Н.П.
05.01.2021
А налоги тоже платить в разных банках?
EVGENIY Н.П.
05.01.2021
Яким боком тут податки?
444 Н.П.
05.01.2021
transparent_pxl.png transparent_pxl.png
Бух
05.01.2021
Ну, чи вони @обнулись?! Як вони це собі уявляють, це скільки платіжок потрібно буде зробити ...
EVGENIY Бух
05.01.2021
Це зараз якщо у вас працівники отримують зарплату в 3 банках вам треба три платіжки, а тепер можете з одним банком домовитись йому давати одну відомість і набрати одну платіжку, а банк сам розкидає по іншим банкам!! І працівники хоч у 50 різних банках можуть отримувати вам це вєе до лампочки!
404 Бух
05.01.2021
А мне как-то Приват хвастался, что они могут в рамках действующего зарплатного проекта сами перечислить зарплаты сотрудникам на карт.счета в других банках, нужно им только дать их реквизиты. То есть общую сумму платежкой на Приват и реестр как всегда, а дальше они сами раскинут деньги.
Юлія 404
05.01.2021
так і є.
бухгалтер
05.01.2021
краще "низи "звести лбами, ніж самим напружуватись для кращого життя простих людей.
NeProzorro
05.01.2021
Треба уповноважити основний обслуговуючий банк, щоб він сам розприділяв кошти згідно відомості про зарплату між різними банками.
eMelya NeProzorro
05.01.2021
Мабуть, банк бере проценти за різного роду переведення, якщо банки між собою не домовились. Так й кошти, якщо не зайшли на картку - в якому банкові тоді шукати?!
Семен eMelya
05.01.2021
А это уже Ваш головняк!
Тетяна Семен
05.01.2021
Уважаемый! Головняков у нас и так выше головы!
Олена NeProzorro
05.01.2021
Ну, очень сомневаюсь, что основной обслуживающий банк будет этим заморачиваться. Даже монстр ПриватБанк и тот с месяц назад о таком не слышал. Не говоря о мелких банчочках
Бух Олена
05.01.2021
Наша установа вже рік через приватбанк підвантажує через основну відомість зарахування на карткові рахунки працівників в інші банки. Все працює, люди кошти отримують, але вони ж і комісію сплачують.
NeProzzoro Бух
06.01.2021
Держава дуже піклується про людей, тому повинна заборонити банкам за такі операції (перерахування на "зарплатні" рахунки в інших банках) утримувати комісію з людей
Економ
06.01.2021
Можна уповноважити ДКСУ розприділяти кошти згідно платіжних відомостей. Кошти йдуть від бюджетної організації на транзитний рахунок в Казначействі загальною сумою, а Казначейство потім розприділяє між банками.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×