Информация по теме "" | Публикации по тегу
01.11.23
752 0
Распечатать
Избранное

Пошук роботи в області бухгалтерії: специфіка професії та корисні поради від Jooble

Бухгалтер є однією з найпопулярніших професій сьогодні, адже будь-якому бізнесу потрібен фахівець для ведення облікової та податкової діяльності. Посада вимагає від працівників знань бухгалтерського та трудового законодавства, детального розуміння статистики, фінансів, базових принципів аудиту.

На ринку праці зараз відкрито більше 3 тис. вакансій, активно робота бухгалтер пропонується на сайті Jooble. Заробітні плати фахівців залежать від досвіду та обсягу обов’язків, але в середньому знаходяться на рівні 18000-30000 грн. 

Обов’язки та переваги професії бухгалтера

Бухгалтер – це спеціаліст, який контролює фінансовий стан окремих фізичних осіб або цілих підприємств, спираючись на чинне законодавство. До його стандартних обов’язків входять:

  • ведення бухгалтерського обліку;
  • ведення податкового обліку;
  • контроль касових операцій;
  • розрахунок та виплата заробітних плат працівникам;
  • робота з програмним забезпеченням 1С та Creatio
  • ведення та подача звітностей до перевірчих органів;
  • аналіз фінансових потоків, прогнози та управління ліквідністю;
  • оновлення документів відповідно до змін у законодавстві.

Окрім попиту на професію, іншими її перевагами є нормований графік роботи, можливість вести декількох клієнтів одночасно та працювати віддалено, самостійно впливаючи на рівень доходів. Спеціальність має численні перспективи кар’єрного зростання від помічника бухгалтера до керівника відділу або фінансового директора компанії.

 

До речі, якщо вас зараз цікавить робота бухгалтер Львів або в іншому місті, на сайті Jooble пропонується близько тисячі вакансії для фахівців з досвідом та без нього.

Ключові навички бухгалтера

Основні професійні навички бухгалтерів збігаються з обов’язками, описаними вище. Для роботи у міжнародних компаніях, спеціалістам також необхідно знати МСФЗ (Міжнародні стандарти фінансової звітності). Орієнтування у цих документах допоможе вийти на новий рівень – співпрацювати з іноземними клієнтами, отримувати керівні посади та вибрати вакансію за кордоном.

 

Експерти Jooble також вважають, що для бухгалтерів є важливими наступні навички:

  • Критичне мислення – робота спеціалістів охоплює збір, обробку та аналіз великої кількості фінансових даних, виявлення помилок, ознак шахрайства та часто вимагає швидкого прийняття рішень, тому без критичного мислення тут не обійтися.
  • Технологічна обізнаність – фахівці часто працюють з хмарними сервісами Google та програмами Microsoft Dynamics 365 Business Central, 1C, SAP Business One тощо. Для ефективної роботи необхідно мати чітке розуміння їхніх функціональних можливостей.
  • Іноземні мови – знання англійської мови буде корисним для ознайомлення з оригіналами документів МСФЗ, вивчення професійної літератури та статей у міжнародних фінансових виданнях.
  • Комунікація – бухгалтери займаються не тільки обліками та податковою, але й допомагають з оптимізацією фінансової стратегії підприємства. Потрібно вміти чітко та аргументативно доносити свої думки, пояснювати специфіку складних питань, пропонувати нові рішення.

Професія бухгалтера передбачає роботу з великими обсягами інформації, матеріальну відповідальність та часте отримання позапланових завдань. Через це фахівці нерідко страждають від професійного вигорання. Такому стану можна запобігти, якщо навчитися правильно розставляти пріоритети, розвивати емоційний інтелект та не забувати про тайм-менеджмент.

Корисні поради для бухгалтерів: як підтримувати свою конкурентоспроможність?

Постійне навчання та особистісний розвиток – це ключ до успіху та нових можливостей для будь-якого бухгалтера. Нижче ми зібрали кілька порад, які допоможуть знайти роботу, залишатися затребуваним фахівцем та просуватися кар’єрними сходами.

№1. Пройдіть міжнародні сертифікації

Найбільші доходи у сфері бухгалтерії отримують спеціалісти, які мають знання МСФЗ та підтвердили їх міжнародними сертифікатами. Сьогодні для сертифікації можна скласти один з перерахованих екзаменів:

  • ACCA;
  • CAP/CIPA;
  • IFA;
  • IPFM;
  • ICFM;
  • ACA/CFAB.

Перераховані сертифікати відкривають для бухгалтерів можливості роботи в країнах ЄС, Сполучених Штатах, Великобританії, Канаді тощо. Окрім того, під час підготовки до іспиту, фахівці проходять навчання, дізнаються про передові підходи та технології, зміни у міжнародному законодавстві.

№2. Працюйте над нетворкінгом

Мережа професійних контактів є важливою для бухгалтерів, оскільки вона створює можливості обміну ідеями, досвідом та навичками з колегами. Зазвичай завдяки нетворкінгу у фахівців з’являються нові клієнти, пропозицій співробітництва, швидка інформація про зміни у законодавстві, доступ до закритих зустрічей та конференцій тощо.

№3. Розвивайтеся у декількох напрямках

Не зупиняйтеся тільки на бухгалтерському та податковому обліку. Подумайте над тим, щоб отримати нові знання та навички у напрямках аудиту, складання фінансової документації, аналітики. Це підвищить вашу конкурентоспроможність на ринку праці, виділить серед колег та допоможе отримувати більш перспективні ролі у компанії.

№4. Станьте командним гравцем

Для будь-якого роботодавця є важливими результати, які зазвичай оцінюються як досягнення відділу, а не окремого працівника. Сьогодні провідні компанії віддають перевагу кандидатам, які вміють працювати у команді. Ця навичка включає вміння комунікувати з колегами, вирішувати конфлікти ще на етапі їхнього зародження, допомагати одне одному з проблемними питаннями та працювати злагоджено.

№5. Використовуйте свої сильні сторони

Розуміння своїх сильних сторін та вміння використовувати їх може допомогти вам визначити, як поводитися у тих чи інших ситуаціях, особливо якщо ви перебуваєте у стресовому стані. Наприклад, якщо ви добре будуєте ефективну комунікацію, це може бути ключем до вирішення питань з конфліктними клієнтами.

Заметили ошибку? Выделите ее и нажмите Ctrl+Enter, чтобы уведомить нас об этом



Комментарии
0
Какая удача - вы можете стать первым, кто прокомментирует этот материал.
Оставить комментарий:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×