Інформація по темі "" | Публікації по тегу
22.02.23
4862 2
Друкувати
Обране

Чи має орендар відшкодовувати зарплату прибиральниці?

Чи може бюджетна установа, яка орендує приміщення у іншої бюджетної установи, відшкодовувати видатки на зарплату прибиральниці орендодавця. Остання здійснює прибирання площ орендованих приміщень та місць загального користування?

Не всім бюджетним установам пощастило мати власні приміщення. Тож багато хто такі приміщення орендує. Нумо разом розбиратися, чи можна при цьому відшкодовувати видатки на зарплату прибиральниці орендодавця.

Загальні правила відшкодування витрат орендодавця

Передусім, згадаємо загальні правила відшкодування орендарем вартості комунальних послуг та інших послуг, пов’язаних з утриманням майна, орендодавцеві.

Ексклюзивний матеріал для передплатників сайту
    Платне користування сайту передбачає:
  • доступ до новин, статтей, довідників
  • безлімітні завантаження всіх бланків
  • відсутність реклами
60
грн/
місяць
Вже сплатили? Увійти
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплати праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Журнал «Бюджетна бухгалтерія»



Коментарі
2
Ірина
22.02.2023
По отриманним сумам відшкодування, орендодавець здійснює відновлення касових видатків, на які КЕКВ, якщо відшкодовувалися експлуатаційні послуги, пов’язаних з утриманням будинків і споруд та прибудинкових територій, а саме заробітна плата з нарахуваннями прибиральниці.
Олена Ірина
22.02.2023
Можу навести приклад із своєї практики:
Відшкодовувались витрати на опалення, які складались із: - придбаного палива (вугілля,дрова); - зарплати опалювача; - нарахувань на зарплату опалювача.
Орендарю виписувався рахунок на відшкодування всіх трьох складових і він платив то за КЕКВ 2271.
Орендодавець, отримавши суму відшкодування, розбивав відновлення касових видатків за трьома КЕКВ: 2111, 2120, 2275 - тобто за тими КЕКВ за якими були оплочені касові видатки. Наприклад на 0000 КЕКВ Ви отримали відшкодування 1500 грн, відновлюєте касові видатки КЕКВ 2111 - 300 грн (зарплата опалювача пропорційно площі, що орендується); КЕКВ 2120 - 66 грн (нарахування відповідно); КЕКВ 2275 - 1134 грн (за вугілля - теж пропорційно площі), - три платіжки.
У Вашому випадку орендодавець може платити за КЕКВ 2240, а відновлювати касові будете за КЕКВ 2111, 2120.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі