Інформація по темі "" | Публікації по тегу

Статті: Індексація доходів

Понад півтора року працівники бюджетної сфери були без індексації зарплати. У серпні 2024 року для більшості з них виникне право на індексацію. У цій статті пригадаємо основні «індексаційні» правила та розглянемо, як їх застосовувати в конкретних ситуаціях.
З урахуванням рекордного для цього року індексу інфляції за червень — 102,2% маємо підстави для індексації зарплати. Яка ситуація складається у зв’язку з цим для працівників бюджетної сфери, розповімо в нашій статті.
Ну що, колеги, давно з індексацією зарплати заморочувались? Не знаємо, обрадуємо чи ні, але вже в серпні, після більш як півторарічної перерви, у окремих працівників знову з’являється право на індексацію. У яких саме працівників? Як ту індексацію рахувати? Чи можна щось зробити, щоб не індексувати? Говоримо про це прямо зараз.
Для більшості категорій працівників бюджетної сфери з 01.01.2024 були підвищені розміри посадових окладів. Яка ситуація складається у зв’язку з цим з індексацією зарплати у травні 2024 року? Відповідь знайдемо разом у цій статті.
На 2023 рік дію Закону про індексацію* було призупинено Законом України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» від 03.11.2022 № 2710-IX. Тому протягом 2023 року у роботодавців був відсутній обов’язок проводити індексацію зарплати працівників. З 2024 року індексація повертається. Розглянемо, як це відбуватиметься та які питання вже сьогодні постають перед роботодавцями.
Лист Мінсоцполітики від 07.12.2023 № 113/0/214-23, що коментується, — це відповідь на запит нашої редакції щодо визначення «базового» місяця для проведення індексації заробітної плати працівників з 1 січня 2024 року.
Законодавці призупинили дію Закону про індексацію на 2023 рік. Чи нараховувати працівникам індексацію, право на яку виникло до 01.01.2023? Чи попереджати працівників про зміну умов праці? Розглянемо ці запитання у сьогоднішньому матеріалі.
У цьому матеріалі наведемо коефіцієнти індексації для грудня 2022 року та готові суми поточної індексації (для повністю відпрацьованого місяця). Також до вашої уваги — приклади проведення індексації в окремих випадках.
У цьому матеріалі наведемо коефіцієнти індексації для листопада 2022 року та готові суми поточної індексації (для повністю відпрацьованого місяця). Також до вашої уваги — приклади проведення індексації в окремих випадках.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×