Інформація по темі "" | Публікації по тегу
14.03.24
6939 9
Друкувати
Обране

Використання залишків пального, придбаного для генератора

Придбали талони на бензин для генераторів за КЕКВ 2275. Ці талони дійсні до травня 2024 року. Наразі у нас чималий залишок цього пального за талонами. Чи можна використати цей залишок пального для розпилювання дров?

Пальне для генератора: за яким КЕКВ?

Дійсно, пально-мастильні матеріали (далі — ПММ) для генератора слід придбавати саме за КЕКВ 2275 «Оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг».

Про це ми докладно розповідали у матеріалах «ПММ для генератора: за яким КЕКВ придбавати?» // «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 44 та «Пальне для генератора: за яким КЕКВ купувати, якщо автівки немає?» // «Бюджетна бухгалтерія», 2023, № 7.

Під час обрання КЕКВ, традиційно, слід виходити з економічної суті платежу та керуватися Інструкцією № 333*.

Інструкція щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затверджена наказом Мінфіну від 12.03.2012 № 333.

Так, за КЕКВ 2275 здійснюється оплата енергоносіїв, які використовуються в процесі виробництва теплоенергії або іншого виду енергії у разі, якщо закупівля цього нафтопродукту (ПММ) не передбачена на інші цілі за кодом 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар». Таким є припис п.п. 2.2.7.5 Інструкції № 333.

Тож основним є те, що закуповуються енергоносії, які використовуються в процесі виробництва енергії. А генератор є пристроєм, який виробляє електричну енергію. З огляду на це, паливо для нього, дійсно, слід закуповувати за КЕКВ 2275.

Ексклюзивний матеріал для передплатників сайту
    Платне користування сайту передбачає:
  • доступ до новин, статтей, довідників
  • безлімітні завантаження всіх бланків
  • відсутність реклами
60
грн/
місяць
Вже сплатили? Увійти
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплати праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Журнал «Бюджетна бухгалтерія»



Коментарі
9
інна
14.03.2024
Доброго ранку! А як зробити коли талони на ПММ бридбувались в минулому році. КЕКВ не змінеш. Чи просто отриматии дозвіл головного розпорядника коштів для перерозподілу у використанні?
Тетяна інна
20.03.2024
Так, слід звернутися до головного розпорядника бюджетних коштів із обгрунтуванням і отримати дозвіл на викоритсання пального. Також не забутьте відкоригувати код 2210, адже потреба буде покрита за рахунок наявного залишку пального.
Ольга
14.03.2024
Добрий день. Дякую ,що розглянули моє питання.Талони теж придбані в 2023 році і ми є територіальна громада,дозвіл головного розпорядника коштів -це розпорядження сільського голови чи все таки рішення сесії на спрямування талонів ПММ для генераторів з обмеженим терміном придатності на інші нагальні потреби згідно клопотань ,наприклад старост.
Андрій
14.03.2024
ЯКИМ ЧИНОМ ЗРОБИТИ ОЦЕЙ "ПЕРЕРОЗПОДІЛ ВИДАТКІВ" ПО ВИДАТКАХ МИНУЛОГО РОКУ ? Талони на бензин для генератора придбані по КЕКВ 2210.
Тетяна Андрій
18.03.2024
Для чого вам робити перерозподіл? Адже картки придбаваються по КЕКВ 2210. У вас так і придбано.
Ксюша
14.03.2024
Теж цікавить, пальне придбане в минулому році по КЕКВ2275, талони дійсні до червня місяця
Ганна
14.03.2024
Аналогічна ситуація.Який вихід?
Людмила
18.03.2024
Аналогічна ситуація. Талони куплено в минулому році по КЕКВ 2275 для роботи генератора. Залишок талонів можна використати на косіння трави чи обрізку дерев, тобто на інші цілі? Як оформити ? чи не буде це нецільове використання коштів?
Тетяна
18.07.2024
А можете пояснити - як зміни до кошторису внести, якщо паливо вже придбано по 2275, тобто касові вже пройшли по 2275?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×