Інформація по темі "" | Публікації по тегу
24.10.22
1036 0
Друкувати
Обране

Періодика для бібліотек: як провести передплату?

Як в умовах воєнного стану здійснити передплату періодики для поповнення бібліотечних фондів?

Нещодавно ми розглядали питання щодо передплати періодики з урахуванням вимог Порядку № 590* у матеріалі «Передплата періодики: у яку чергу оплатити?» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 38). Йшлося про передплату періодичних видань, у т. ч. їх електронних версій на 2023 рік, не призначених для поповнення бібліотечних фондів.

* Порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 09.06.2021 № 590.

А тепер приділимо увагу питанню придбання періодики саме для поповнення бібліотечних фондів. Тобто для тих бюджетних організацій і установ, які мають у своєму складі бібліотеки або ж є окремими бібліотечними установами.

У разі передплати періодики для поповнення бібліотечних фондів слід застосовувати КЕКВ 3110 «Придбання обладнання і предметів довгострокового користування». Це передбачено п.п. 14 п.п. 3.1.1 Інструкції № 333*.

* Інструкція щодо застосування економічної класифікації видатків, затверджена наказом Мінфіну від 12.02.2012 № 333.

Але в яку саме чергу можна проводити такі видатки відповідно до вимог Порядку № 590?

Наразі ситуація аналогічна передплаті періодики (у т. ч. електронних видань) за КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар».

Тобто передплату періодичних видань бібліотеки можуть проводити лише у третю чергу. На превеликий жаль, здійснення таких видатків у другу чергу п. 19 Порядку № 590 не передбачено.

Водночас нагадаємо: оплату будь-яких товарів, робіт і послуг можна проводити за кошти загального і спеціального фонду під час реалізації проєктів, виконання програм допомоги, які підтримуються ЄС, урядами іноземних держав, іноземними фінансовими та донорськими установами і міжнародними фінорганізаціями, у т. ч. на умовах співфінансування.

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2022/№ 40

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це



Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×