Інформація по темі "" | Публікації по тегу
21.02.22
187 0
Друкувати
Обране

«Ковідну» доплату отримають більше працівників сфери соцпослуг

Мінсоцполітики наказом від 08.12.2021 № 689 затвердило новий перелік посад (професій) працівників сфери соцпослуг, які безпосередньо контактують із населенням і мають право за це на «ковідну» доплату.

Цей документ замінив перелік, затверджений наказом Мінсоцполітики від 01.09.2020 № 579 (далі — наказ № 579). Останній утратив силу з моменту набрання чинності новим переліком.

До відома: існує ще один перелік. Він затверджений наказом Мінсоцполітики від 22.05.2020 № 321. Але цей документ не було зареєстровано в Мін’юсті. Тож йому на заміну наказом № 579 за всіма правилами затвердили перелік-близнюк.

Важлива відмінність нового переліку — він значно ширше, адже містить таких працівників:

1) працівники установ-надавачів соцпослуг за місцем проживання/перебування (вдома). Цим колом працівників був обмежений його попередник, затверджений наказом № 579. На отримання доплати тепер можуть розраховувати не лише педагоги, фахівці, психологи, соцробітники та соцпрацівники. До них додали ще й директора, його заступника та завідувача відділення установи-надавача соцпослуг. Максимальний розмір доплати залишився на рівні 100 % зарплати;

2) працівники всіх установ-надавачів соцпослуг, які безпосередньо їх надають і відповідно мають контакт з населенням. Доплату встановлюють у розмірі до 50 % зарплати. Перелік претендентів на неї значно ширше, аніж у першому пункті. Тут, зокрема, лікар, вихователь, фельдшер, медсестри, санітарки, офіціант, дезінфектор, водій, юрисконсульт;

3) працівники служб у справах дітей місцевих держадміністрацій, виконкомів рад, які безпосередньо захищають дітей і внаслідок контактують з населенням. Максимальний розмір доплати також 50 % зарплати. Отримати доплату можуть директор/начальник/завідувач, заступник начальника служби, начальник відділу, завідувач сектору, головний та провідний спеціалісти, а також спеціалісти I та ІІ категорій.

Персональний перелік працівників надавачів соціальних послуг, яким установлюють доплату, затверджує керівник установи-надавача соціальних послуг, а працівників служб у справах дітей — керівник відповідної держадміністрації чи ради.

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2022/№ 7

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це



Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі