Інформація по темі "" | Публікації по тегу
20.02.23
6863 0
Друкувати
Обране

Застосування КЕКВ: ви запитували – ми відповідаємо

Усі видатки бюджетні установи повинні планувати та проводити за відповідними КЕКВ. У цьому матеріалі відповімо на запитання щодо застосування КЕКВ для оплати за пальне для генератора, обладнання для ремонту, буржуйки, страхування водіїв та абонентське обслуговування щодо водопостачання.

Перш за все нагадаємо, що у питаннях обрання КЕКВ слід керуватися перш за все Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Мінфіну від 12.03.2012 № 333, та виходити з економічної суті платежу. Тож, відповіді на запитання надамо з урахуванням її норм. 

За яким КЕКВ придбавати пальне для роботи генератора? 

Посилаючись на Інструкцію № 333, Казначейство в листі від 12.10.2020 № 16-06-06/18051 роз’яснювало, що в разі придбання дизельного пального для роботи генераторів, які забезпечують роботу котлів для опалення приміщень, такі видатки необхідно здійснювати за КЕКВ 2275 «Оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг».

Так, за КЕКВ 2275 здійснюється оплата енергоносіїв, які використовуються в процесі виробництва теплоенергії або іншого виду енергії у разі, якщо закупівля цього нафтопродукту (ПММ) не передбачена на інші цілі за КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» (п.п. 2.2.7.5 Інструкції № 333). За цим же кодом здійснюється закупівля пари, торфу, вугілля, природних енергетичних ресурсів тощо.

Тож головне - суть платежу: закупівля енергоносіїв, які використовуються в процесі виробництва енергії.

Наразі йдеться про генератор як пристрій, який виробляє енергію, а саме електричну енергію. Для його роботи може бути використано дизпаливо, бензин або газ.

Ексклюзивний матеріал для передплатників сайту
    Платне користування сайту передбачає:
  • доступ до новин, статтей, довідників
  • безлімітні завантаження всіх бланків
  • відсутність реклами
60
грн/
місяць
Вже сплатили? Увійти
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплати праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це



Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×