Інформація по темі "" | Публікації по тегу
28.02.23
3777 2
Друкувати
Обране

Як передати ТМЦ, якщо матеріально відповідальна особа переходить на іншу посаду

Завгоспа установи (матеріально відповідальну особу) з 1 березня переводять на іншу посаду. На його посаду буде прийнято працівника з 2 березня. Як правильно передати ТМЦ новій матеріально відповідальній особі?

Перш за все в такій ситуації врахуйте важливе правило: на одній штатній посаді не може бути одночасно двох працівників. Тому прийняти на роботу нового працівника в той час, коли завгосп ще не звільнений (не переведений зі своєї посади), не можна. Такі дії є порушенням штатної дисципліни.

Оскільки особи, про яких йдеться у запитанні, — не звичайні працівники установи, а матеріально відповідальні особи, то при їх прийнятті-звільненні діють особливі правила.

Ексклюзивний матеріал для передплатників сайту
    Платне користування сайту передбачає:
  • доступ до новин, статтей, довідників
  • безлімітні завантаження всіх бланків
  • відсутність реклами
60
грн/
місяць
Вже сплатили? Увійти
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплати праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це



Коментарі
2
Ольга
07.03.2023
Добрий день.Матеріально-відповідальну особу яка займала посаду завідувача господарством перевели на іншу посаду,чи можна залишити його відповідальним за зберігання матеріальних цінностей шляхом розширення його обов'язків,так як на посаду завідувача господарства не планують приймати нового працівника .Дякую.
Тетяна Ольга
09.03.2023
Можна. Керівник своїм рішенням визначає матеріальновідповідальну особу, а не посадову особу. Посада може змінюватися, а розпорядження про визначення МВО конкретної людини залишатиметься без змін.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі