Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.07.22
358 0
Друкувати
Обране

Здійснення платежів у період воєнного стану: роз'яснення Казначейства

Нещодавно ми з вами розглядали зміни, внесені Урядом постановою № 765* до Порядку № 590**, розширивши його п. 191. Щодо цього дивіться консультацію «Порядок казначейського обслуговування: вивчаємо зміни» // «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 27***.

* Постанова КМУ «Про внесення зміни до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» від 07.07.2022 № 765.

** Порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 09.06.2021 № 590.

*** i.factor.ua/ukr/journals/bb/2022/july/issue-27/article-121299.html.

Але після внесення зазначених змін запитань було більше, ніж відповідей. І ми чекали на відповідні роз’яснення Казначейства.

Казначейство надало роз’яснення в листі від 18.07.2022 № 15-12-12/9126.

Не можемо сказати, що ситуація тепер стала набагато яснішою. У будь-якому разі давайте разом розглянемо, що саме пояснило Казначейство.

УВАГА!

Норма п. 191 Порядку № 590 не носить зобов’язального характеру

Саме так зазначило Казначейство у вищезгаданому листі.

Пункт 191 Порядку № 590 лише дозволить Казначейству в умовах воєнного часу у зв’язку з обмеженим фінансовим ресурсом єдиного казначейського рахунку здійснювати платежі за дорученнями клієнтів за фактично поставлені товари, виконані роботи та надані послуги на окремі небюджетні рахунки постачальників товарів, виконавців робіт і надавачів послуг.

Але ж в яких випадках, за якими видами товарів, робіт і послуг користуватися таким правом, фахівці Казначейства так і не роз’яснили. Чи потрібно при цьому застосовувати черговість видатків, визначену п. 19 Порядку № 590, — також залишається загадкою.

Казначеї нагадали лише, що правила відкриття небюджетних рахунків в органах Казначейства визначені Порядком № 758****.

**** Порядок відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затверджений наказом Мінфіну від 22.06.2012 № 758.

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2022/№ 28

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це



Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×