Інформація по темі "" | Публікації по тегу

Шпаргалки для бухгалтера

Відпустка не завжди вписується в рамки одного календарного місяця. Якщо вона починається в одному місяці, а закінчується в іншому, такі відпустки називають перехідними. При виплаті та оподаткуванні відпускних є певні особливості. Сьогодні нагадаємо їх.
Насамперед слід нагадати, що ч. 2 ст. 30 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.95 № 108/95-ВР зобов’язує всіх роботодавців забезпечити достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку.
Як нараховуються відпускні 2024? Тримайте алгоритм нарахування відпускних днів за Порядком 100, з прикладами. Таблиця помісячно. Відпустка 2024
Стаття розглядає такі питання, як тривалість лікарняних, розрахунок їх вартості, правила виплати, а також основні вимоги до медичної документації. Вона також надає інформацію про правовий статус працівників під час лікарняних, включаючи їх права та обов'язки. Завдяки шпаргалці, представленій в статті, читачі зможуть отримати корисні поради та рекомендації щодо правильного оформлення та розрахунку лікарняних у 2024 році. Вона містить усю необхідну інформацію, яка допоможе уникнути непорозумінь та проблем з оплатою лікарняних.
Майже кожен бухгалтер-зарплатник мав справу з утриманням аліментів із зарплати працівника. Такі утримання можуть бути добровільними (за заявою працівника), а можуть бути примусовими (за виконавчими документами). Більше запитань і нюансів виникає при примусовому утриманні аліментів. Про це — у статті.
Ми узагальнили інформацію про черговість здійснення платежів та навели її в таблиці нижче. Цю таблицю будемо оновлювати кожного разу після внесення Кабміном чергових змін до Порядку № 590.
Незабаром бухгалтеру доведеться зануритися з головою у звітні справи. І щоб допомогти йому впоратися з цим завданням, ми підготували підказки та пояснення щодо заповнення форм річної фінансової звітності.
Незабаром кожен бухгалтер зануриться у підготовчу роботу, яка передує складанню річної фінансової звітності. Одним із важливих етапів такої підготовки є нарахування амортизації необоротних активів. У цій статті розглянемо, як правильно нараховувати амортизацію та відображати такі операції в бухобліку і фінзвітності.
Що стосується абсолютно всіх бюджетних установ, так це кошториси. Тому ця тема не залишить байдужими жодного нашого читача. У цій статті розглянемо правила планування, затвердження, виконання кошторисів, а також внесення до них змін протягом бюджетного періоду. Нумо розбиратися разом.
Чи обов’язково вести табель обліку робочого часу? Чи передбачені штрафи за неведення табеля? Відповіді на ці запитання — у статті.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×