Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.01.23
1644 0
Друкувати
Обране

Надбавка за розроблення нормативно-правових актів в ОМС: чи можна встановити у воєнний час?

Розроблення та експертиза нормативно-правових актів (НПА) — це досить складна та кропітка робота. І працівники ОМС продовжують її виконувати у воєнний час так само, як і у мирний. То чи мають вони зараз право на надбавку за виконання такої роботи?

Перш за все з'ясуємо що таке НПА. Так, відповідно до п. 18 ч. 1 ст. 4 Кодексу адміністративного судочинства України від 28.04.2020 № 361-ІХ нормативно-правовий акт — це акт управління (рішення) суб’єкта владних повноважень, який установлює, змінює, припиняє (скасовує) загальні правила регулювання однотипних відносин та який розрахований на довгострокове та неодноразове застосування.

Експертиза НПА — це розгляд, дослідження НПА з метою надання правильного висновку та правильної оцінки НПА.

Відповідно до ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування» від 21.05.97 № 280/97-ВР рада (сільська, селищна, міська, районна в місті (у разі її створення), районна, обласна) в межах своїх повноважень приймає нормативні та інші акти у формі рішень.

У період воєнного стану діє Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX. Його ст. 10 передбачено, що заробітна плата виплачується працівникам на умовах, визначених трудовим договором.

Правові норми щодо оплати праці працівників органів місцевого самоврядування, у тому числі тих, які займаються розробленням та експертизою НПА, визначено ст. 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 № 2493-III.

Конкретні умови оплати праці працівників ОМС визначені постановою КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 № 268.

Ексклюзивний матеріал для передплатників сайту
    Платне користування сайту передбачає:
  • доступ до новин, статтей, довідників
  • безлімітні завантаження всіх бланків
  • відсутність реклами
60
грн/
місяць
Вже сплатили? Увійти
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплати праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це



Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі